Massages


Massage is goed voor lichaam én geest


Door massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. En doordat je spieren na een massage goed doorbloed zijn voelen ze weer soepel en ontspannen aan. 


Hoe dieper je wegzakt tijdens de massage, hoe meer je je kunt overgeven aan het 'nu' en aan de zwaartekracht, hoe meer de activiteit van je hersengolven afneemt, meer en meer, totdat je op het thèta niveau zit; het niveau van een trance/meditatieve staat van zijn. Je bent je hier niet bewust van tijd en ruimte.  En tóch voel je heel goed dát je gemasseerd wordt. Een bijzondere ervaring. En ook juist op dit niveau wordt je zelfhelend vermogen geactiveerd.

voordelen van massage:

  • activeert je zelfhelend vermogen
  • vermindert stress*
  • stimuleert het geluksgevoel
  • verhoogt je weerstand
  • stimuleert de doorbloeding
  • ontknoopt (en afvalstoffen worden verwijderd)
  • verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • geeft energie

Voor: Probeer ervoor te zorgen, dat je niet gehaast aankomt; vertraag je pas, haal vast wat dieper adem en glimlach :-) Als er dingen zijn waar ik rekening mee zou moeten houden, laat je me die dan van te voren even weten? Ik denk dan aan: zwangerschap, blessures of een aandoening. Doe ook vast je mobieltje uit, of laat 'm lekker thuis ;-)


Na: Plan als het kan, het eerste uur helemaal niets na de massage zodat je optimaal kunt nagenieten. Drink ook voldoende water of kruidenthee na je sessie, zodat je de losgemasseerde afvalstoffen je lichaam uit kunt laten stromen.

*Stress: tijdelijke stress is geen probleem. Het is zelfs nuttig als we moeten presteren, we zijn daar als mens zelfs op gebouwd, maar deze opperste staat van paraatheid moet niet al te lang aanhouden, want dán keert het zich tegen je. Slijtage en verouderingsprocessen worden versneld en het risico op ziekte (disbalans) neemt dan toe. Dus zorg altijd voor een goede balans tussen actie en rust. Rust heeft echt nut; zo kan het lichaam weer herstellen.MASSAGE DU CORPS 

Ontspannende lichaamsmassage. Alle energiebanen worden vrijgemaakt en de levensenergie gaat stromen. Afvalstoffen in de spieren worden verwijderd via de lymfe en bloedbanen.

30 min. Behandeltijd                     €25

45 min. Behandeltijd                     €37

60 min. Behandeltijd                     €50